30 september 2018
Igår lagade jag detta till middag, sent på kvällen. Vi har såå fina egenodlade potatisar i trädgården att jag var tvungen att göra någonting med dem. Det kanske inte är det bästa valet att då göra mos av dem, trots att det blev väldigt gott, men jag skyller på att det var mos i skallen efter att ha jobbat hela dagen igår.
Ingredienser (ca. 3-4port)
2st stora potatisar
3st morötter
3,5dl sojamjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
320g Filébitar (Hälsans kök)
4 bitar frusen bladspenat
Ca. 25g Violife ost
Kryddor: flingsalt, svartpeppar, timjan, paprikapulver
Gör så här:
Lägg fram spenaten och filébitarna så de hinner tina något. Skär upp morötterna och potatisarna i mindre bitar (för att korta ner koktiden). Koka upp vatten i en kastrull och koka morötterna med potatisarna tills de är mjuka. Låt de svalna något. Mixa ihop rotfrukterna med 1,5dl av sojamjölken i en mixer tills du får ett slätt mos. Ställ åt sidan.
Skär upp osten och värm upp med 2dl sojamjölk, rör även ner spenaten. Stek filébitarna och rör ner såsen över bitarna. Krydda med flingsalt, svartpeppar, timjan samt lite paprikakrydda. Servera bitarna med moset och strö lite flingsalt över moset ♥

0