richertsmat.blogg.se

Vegansk snickerstårta
Vi firade min 20-årsdag igår med familjen och mina bröder gjorde den godaste veganska tårtan jag någonsin smakat (inte smakat många, men den var riktigt god). Jag skickade ett recept innan som förslag på tårta och de gjorde denna goding. Hett tips om man älskar choklad och jordnötter. Den var luftig, men samtidigt mastig.

300 g digestivekex

150 g mjölkfritt smör

100 g mörk choklad

0,5 dl mandelmjölk

0,5 dl kakao

1 dl jordnötssmör

1 dl ljus sirap

2,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy

 

Botten - 

Mixa digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut det i en pajform.

Ställ in formen i frysen.

Mousse -

Hacka chokladen och blanda med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och smält på svag värme i en kastrull. Det ska bli krämigt. Häll det sen i en skål.

Vispa grädden och vänd ner den något avsvalnads chokladsmeten i grädden.

Ta ut digestivebotten ur frysen och fyll med moussen. Ställ in i frysen ett par timmar och ta ut ca. 20-30min innan servering.

Dekorera med hemgjord chokladsås, smält choklad eller dylikt ♥