Jag gjorde simpla matlådor inför veckan och det behöver inte vara mer komplicerat än såhär. Det är lätt att tappa intresset och motivationen om det tar för lång tid eller är för komplext. Superenkelt att göra såna här lådor och frysa in inför kommande vecka.
Jag mätte inte upp allting utan använde upp en del av ingredienserna, så ta måtten med en nypa salt. Så länge det är rimliga proportioner är det ingen fara. Här kommer recept på en fettsnål, supergod och enkel matlåda/lunch/middag när man inte har all tid i världen men vill äta nyttigt.
Ingredienser:
500g broccoli
Ca. 340g spaghetti bönpasta (Kungsörnen)
300g sojafärs (Hälsans kök)
500g krossade tomater
1-2 nävar Sojabönor
Några bitar spenat (frusen bladspenat)
Kryddor: flingsalt, svartpeppar, timjan, gurkmeja, vitlökspulver
Gör så här:
Låt broccolin & spenaten tina eller micra dem något.
Koka pastan enligt anvisningar.
Stek broccolin lite, så den inte är lite vattnig. Lägg upp på en skärbräda på sidan.
Stek färsen och häll i tomatkross. Rör ner sojabönorna och spenaten.
Skär upp broccolin i mindre bitar och låt den stekas med färssåsen.
Krydda efter smak.
Servera pastan med färssåsen och toppa med timjan ♥

0