richertsmat.blogg.se

Torsk- och kokosgryta med spenat

Igårkväll lagade jag en modifierad version av det här receptet:

https://mittkok.expressen.se/recept/fisksoppa-med-kokosmjolk/


Ingredienser:

10msk kokosmjölk

3st vitlöksklyftor

5msk tomatpuré

1msk ingefärapulver

1tsk chiliflakes

2msk chilipulver

3st morötter

Salt och peppar

400g tinad torskfilé

3 nävar spenatblad

 

Gör så här:

Koka kokosmjölken i en kastrull. Pressa vitlöken och rör ner tomatpurén och krydda med ingefära och chili.

Skala och skär morötterna och koka dem i soppan tills de börjar mjukna.

Krydda med salt och peppar.

Skär upp fisken i mindre bitar och lägg ner i soppan. Rör ner spenaten.

Servera med färska spenatblad. Ät som den är eller med ris ♥

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress