21 maj 2018
Ingredienser (5port.)
1/2 zucchini
250g champinjoner
250g bladspenat
390g krossade tomater
3st stora vitlöksklyftor (obs! blir stark vitlökssmak ;))
1/2dl plantbaserad mjölk (havremjölk)
Salt, peppar
2dl råris (räcker till 2-3port)
Gör så här:
Skölj spenatbladen.
Skölj svampen och zucchinin samt hacka dem i bitar.
Woka spenaten, zucchinin och svampen. Häll ev. av lite vätska.
Tillsätt tomatkrossen, vitlök, krydda och mjölken.
Servera med ris.
Resultatet: en riktigt enkel, smarrig och vitlökig maträtt!

Jag serverade med färsk basilika från trädgården, lite rödbetor med flingsalt och majs för färgens skull.
Personligen föredrar jag att woka/steka utan olja eller smör, men ibland är maten för torr för att kunna göra det. Spenatbladen blir därför en bra botten att woka med, då de är fyllda med vätska♥
0