richertsmat.blogg.se

Stroganoff

Jag har varit sugen på stroganoff i en vecka nu och idag var det dags. Jag insåg däremot att jag inte hade mycket gullök hemma, så jag körde i salladslök också. Funkar! Det smakar ungefär som vanlig stroganoff som serverades i skolmatsalen i låg- och mellanstadiet, fast lite godare såklart ;)

Ingredienser:

Falukorv 500g (jag använde kyckling, men finns kalkon och ska finnas Quorn vegetariska falukorv, men jag har aldrig sett den i butik. Funkar även med vanliga sojakorvar eller dyl.)

ca. 1 gullök i form av liten gullök och salladslök

1-2msk olja (stekning)

2tsk senap (dijon eller vanlig)

200-300g tomatkross

2-3msk tomatpuré

2dl grädde

Salt, (vitlöks-)peppar och paprikapulver

 

Gör så här:

Ta bort skalet från falukorven och skiva upp ca. 500g i strimlor (den storlek du vill ha).

Hacka löken och stek den med korven i en varm stekpanna med lite olja/smör på medelhög värme. Rör runt och få till en lite svag, men jämn stekyta.

Blanda ner senap, tomatkrossen och tomatpurén.

Avsluta med grädden. Krydda med salt och peppar. Testa även att prova dig fram med andra kryddor ;) (jag använde vitlökspeppar, flingsalt och paprikapulver)

Servera med exempelvis råris och wokgrönsaker!

Det doftar gott och smakar godare!♥
Gunilla Persson

Gud vad gott det ser ut

Svar: Tack Gunilla! :)
Sara

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress