Söndag och dags att fixa matlådor för veckan! De flesta ingredienser jag använde finns enkelt och billigt att få tag på. Dessutom är det mesta (förutom matlagningsgrädden) med lång hållbarhet. Därför tänkte jag att detta är optimala studentmatlådorna. Jag använde mig främst av mat från frysdisken och konservburkar.
Ingredienser: (4port.)
Svampröra:
300 till 400 g champinjoner på burk (eller färska)
50 g majs
Ca. 100-200g tomatkross
2 dl matlagningsgrädde
Färsen:
500 g Quornfärs
2-3st vitlöksklyftor
400-500g tomatkross
Övrigt:
Kryddor; salt, peppar, oregano, paprikapulver, örter
Penne eller råris
Mixade grönsaker
Gör så här:
Svampröran:
Häll av spadet från svampen och stek bort mestadels av resterande vätska. Blanda sedan i majs, matlagningsgrädde och lite av tomatkrossen.
Krydda eventuellt lite med salt, vitlökspeppar, paprikapulver, lite oregano och andra örter. Lägg över till skål/tallrik och ställ åt sidan.
Färsen:
Stek färsen med resterande tomatkross och pressa ner vitlök.
Krydda med oregano, salt, peppar och paprikapulver.
Övrigt:
Koka råris/penne eller dylikt enligt anvisningar på förpackning.
Koka grönsaksmix/woka wokgrönsaker.
Lägg ner grönsaker med pasta/ris, svampröra och färs i matlåda.
Förvara i kylen, men förvara i frys om du inte ska äta det inom de kommande 3-4 dagarna.


0