richertsmat.blogg.se

Matlådor

Söndag och dags att fixa matlådor för veckan! De flesta ingredienser jag använde finns enkelt och billigt att få tag på. Dessutom är det mesta (förutom matlagningsgrädden) med lång hållbarhet. Därför tänkte jag att detta är optimala studentmatlådorna. Jag använde mig främst av mat från frysdisken och konservburkar. 

Ingredienser: (4port.)

Svampröra:

300 till 400 g champinjoner på burk (eller färska)

50 g majs

Ca. 100-200g tomatkross

2 dl matlagningsgrädde

Färsen:

500 g Quornfärs

2-3st vitlöksklyftor

400-500g tomatkross

Övrigt:

Kryddor; salt, peppar, oregano, paprikapulver, örter

Penne eller råris

Mixade grönsaker

Gör så här:

Svampröran:

Häll av spadet från svampen och stek bort mestadels av resterande vätska. Blanda sedan i majs, matlagningsgrädde och lite av tomatkrossen.

Krydda eventuellt lite med salt, vitlökspeppar, paprikapulver, lite oregano och andra örter. Lägg över till skål/tallrik och ställ åt sidan.

Färsen:

Stek färsen med resterande tomatkross och pressa ner vitlök.

Krydda med oregano, salt, peppar och paprikapulver.

Övrigt:

Koka råris/penne eller dylikt enligt anvisningar på förpackning.

Koka grönsaksmix/woka wokgrönsaker.

Lägg ner grönsaker med pasta/ris, svampröra och färs i matlåda.

Förvara i kylen, men förvara i frys om du inte ska äta det inom de kommande 3-4 dagarna.

Jag kan tyvärr inte guida om proportioner, då det är individuellt. Alla äter olika beroende på om målet är viktnedgång, viktuppgång eller viktstabilitet. Jag har däremot ca. 1/2 grönsaker+svamp, 2/6 pasta och 1/6 färs (grönsaker och pasta tar större plats än färs)
Allt i lådan går att värma i mikron, vilket är varför jag föredrar wokgrönsaker istället för färska grönsaker när jag vill värma resterande delen av maten♥
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress