richertsmat.blogg.se

Vegansk tofurätt med zucchinipasta

Ingredienser:(2port. pasta & 3-4port. tofu)

3/4 Zucchini

200g champinjoner

250g Tofu naturell 

2st Vitlöksklyftor

Marinad:

Vitlök

1/4dl Soya

1/4dl Sweet chili 

Gör så här:

Börja fördelaktigt med att marinera tofun, då den kan ligga i marinaden längre. Skär tofun i tärningar. Pressa 2 vitlöksklyftor och ta ungefär 1/2 till marinaden. Lägg resten åt sidan. Blanda tofun med vitlöken, soya och sweet chili sauce.

Strimla/skala zucchinin (främst skalet) och stek med den undanlagda pressade vitlöken samt lite vatten.

Resten av zucchinin skär du upp i runda former och skär samtidigt svampen i samma storlek. När zucchinipastan är klar (det doftar vitlök och den har fått färg och önskad konsistens) i stekpannan lägger du den åt sidan och steker zucchinibitarna med svampen i samma panna. Tillsätt eventuellt vatten om det inte händer så mycket.

När svampen och zucchinin är mjuk och har fått färg kan vattnet hällas av (med durkslag). Lägg tillbaka i pannan och häll över ca. 2msk av marinaden. Stek en stund till och lägg åt sidan.

Stek tofun på båda sidor tills konsistensen är som önskad.

Rör ihop tofun med svampen och zucchinibitarna. Servera med zucchinipastan ♥ 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress