richertsmat.blogg.se

Veggie lasagna

På stora middagsbjudningar lagar jag i stort sätt alltid detta. Det är inte alltför tidskrävande, behöver vara i ugn ca. 30min och resultatet är supergott!! Jag gjorde lasagnen helt vegansk till jul och det blev till och med ännu godare (testa!) 


 

Ingredienser:

750g stuvad spenat

1,5 lökar (ev. 1msk olja)

4 dl havremjölk

400g krossade tomater (eller passerade om du vill ha det riktigt smooth)

Tomatpuré

600g Vegansk färs (sojaprotein)

Salt och peppar (för smaksättning)

Ev. paprikapulver, oregano och franska örter

20st (för 6 lager) Lasagneplattor (jag hade med ägg, men finns utan ägg t.ex. bönpasta)

Ost (jag använde vanlig, men finns att köpa god vegansk från ”Astrid och Aporna”)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225grader Celsius.

Spenatblandning : Värm upp och rör samman den stuvade spenaten med mjölken i en kastrull

Färsen: Hacka löken och fräs den i en stekpanna

Rör ner färsen med löken på medelvärme (utan att den puttrar för mycket) tills allt är varmt.

Vänd ner krossade tomaterna och tomatpuré och koka ner i färsen. Smaksätt med salt och peppar och ev. kryddor du tycker om (se ovan vad jag använde i receptet). 

Värva plattor, färs och spenatblandningen i en ugnsfastform (Bredd: 10cm Längd: 14cm Djup:)

Skiva eller riv ost uppepå och sätt in i ugnen på under och övervärme i ungefär 30min. Ta ut den när osten är smält och den har fått en fin färg och yta.

Servera som den är med en fräsch sallad till! (bild från kinesiskt nyår där rätten hamnade på bordet bland alla asiatiska rätter)

Tips: den blir lite snyggare om man har riven och inte har skivad ost uppepå (som jag hade p.g.a. tidsbrist)♥

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress