richertsmat.blogg.se

Valentine's Day dinner
Glad alla hjärtansdag!!
 
Idag är det alla <3-nsdag. Vad är mer romantiskt än en riktig "Lady och Lufsen"-middag på en dag som denna? Oavsett om du ska äta ensam, med en vän, med familjen eller med din respektive är detta ett superenkelt recept att laga ensam eller tillsammans med någon.
Ingredienser (4portioner):
Kalkonköttbullar 200g
Passerade tomater 400g (eller tomatkross om du gillar klumpar/kärnor) 
Tomatpuré
Vitlök 2-4 klyftor
Salt och peppar efter smak
Fullkornsspaghetti
Eventuellt:
Mager hårdost (10-17%)
Lite salladslök
 
Innan du börjar:
Läs på förpackningen till köttbullarna. Ofta är de stekta i olja redan innan och kan läggas direkt i pannan. Är köttbullarna frusna kan du tina dem innan, men det funkar att börja steka på direkten (det tar lite längre tid bara).
 
Gör så här:
Koka fullkornsspaghettin enligt anvisningar.
Stek under tiden köttbullarna. När de är nästan genomstekta kan du lägga i passerade tomater.
Pressa i vitlöken. Riv eventuellt ner lite ost för att göra såsen mer krämig. Krydda efter smak.
Häll av vattnet från pastan och lägg upp på ett uppläggningsfat eller en skål.
Rör ner köttbullarna med såsen.
 
I dagens mataffärer finns 100 olika sorters köttbullar, så det är bara att välja och vraka. Jag kör på kalkonköttbullar för första gången, de faller inte sönder lika lätt som soyabullar och innehåller mindre fett än grisköttbullar. Det finns däremot väldigt många olika helvegetariska alternativ som: quornbullar, mängder av olika grönsaksbullar och bönbullar. Mina favoriter är och har i stort sätt alltid varit quorn/soya om man köper i butik och rödbets-/bönbullar om jag gör de själv.
 
Toppa med riven ost som smälter ner i såsen fint och salladslök eller med basilikablad ;) Servera med en grönsakswok eller en fräsch sallad! ♥
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress