richertsmat.blogg.se

Svamp, kyckling och quinoarisotto

Min mamma har precis kommit hem från Australien och med sig hade hon en vegetarisk kokbok och 2st hälsotidningar. Jag såg ett recept i en av tidningarna och bestämde mig för att jag och min pojkvän skulle äta något liknande till middag. Vi lagade maten tillsammans, men som vanligt modifierade jag receptet utifrån vad jag ville/inte ville ha i :) Jag glömde ha i vitlök (som stod i receptet), men kan tänka mig att det tillför en del härlig smak till rätten. Däremot är detta inte samma proportioner eller helt och hållet samma ingredienser eller instruktioner, så vi kan ju säga att det är vårt eget recept ;)

Once again kommer här ett icke-vegetariskt recept, men genom att byta ut kycklingen mot oumph (😍) eller andra köttsubstituter kan den enkelt göras vegansk.

(finns även massa andra substituter som: Tzay happy soy skewers, tofu eller vegobitar)

Ingredienser

Quinoa 4dl

Olivolja 1msk

Kyckling ~300g

Svamp 150-200g

Gullök 1st

En knippe salladslök/gräslök

1 näve babyspenat

4st cocktailtomater eller annan/andra grönsak/-er att servera till

Kryddor: salt och peppar (lite paprikapulver)

Gör så här (2port.)

Koka 2 portioner quinoa enligt anvisningar på förpackning. Rör ner spenatbladen när quinoan är klar och rör runt så de mjuknar.

Hacka gullök, svamp och salladslök.

Häll lite olja i en varm panna och lägg i kycklingen. Stek en stund tills genomstekt och krydda efter smak. Ta ur från pannan och ställ åt sidan.

Lägg den hackade löken och svampen i pannan och fräs tills gullöken är brunaktig och svampen har mjuknat. Blanda med kycklingen.

Servera quinoan och spenaten med kycklingen, löken och svampen uppepå och eventuellt andra grönsaker (som cocktailtomater)♥

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress