richertsmat.blogg.se

Snabba havrekakor/bars med banan och kanel
Jag blev inspirerad av några nyttiga kakor en tjej i min klass hade med sig som snack till skolan idag. Sökte runt online och hittade detta: http://lindasbakskola.se/2016/10/13/nyttiga-kanelhavrekakor-med-3-ingredienser/#
Perfekt! Jag hade inte så mycket tid innan träningen och det är inget socker eller smör i, så jag skulle inte få blodsockerdipp om jag testade en innan träningen heller.
Jag gjorde enligt recept, men trots att jag la i mer havregryn blev det inte fler än 4-5 kakor. Dessutom blev de mer som bars än som kakor, då det är banan i dem som inte torkar på 15min i ugn.
Vi får inte ha jordnötter i skolan, så mina vanliga bars kan jag inte ta med mig. Då är dessa optimala att göra och ta med om föreläsningarna blir för långa och energinivån ligger på botten.
Här kommer receptet (lite modifierat) iaf för 4-5 kakor/bars ;)
 
Ingredienser:
1 banan
2 rågade dl havregryn (lägg i mer beroende på storlek på banan, lite kladdig smet)
1tsk kanel
Ev. sötning eller jordnötssmör istället för kanel
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader på över och under värme. Mosa bananen i en skål.
Tillsätt havregryn. Blanda ihop allt och anpassa mängd efter storlek på banan (se ovan).
Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut små tillplattade kakor på plåten.
Grädda kakorna i ugnen i ca. 15-25min (beror på hur kladdig smeten var)
Voilà!♥
 
Jag borde låtit de vara lite längre i ugn, så de blev mer knapriga
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress