Här kan du inte förvänta dig en vacker matbild, men en hyfsat enkel middag där du kan begränsa mängden fett, socker och kolhydrater genom att använda en fettsnål grädde, göra en egen mangochutney (finns många recept på webben men här finns ett sockersnålt recept: http://56kilo.se/mango-chutney/ ) och ersätta en del av potatisen med mer broccoli/andra grönsaker.
Ingredienser för 4-5 portioner (kyckling och potatis) resp. 2 portioner (grönsaker):
Kyckling (800g)
Potatis (fast potatis) (5st medelstora potatisar)
Broccoli (250-300g)
Haricot verts (100g)
Gul och röd paprika (2st)
Morot (200g)
Mangochutney (2msk)
Olivolja (1msk)
Kryddning potatis:
Salt och peppar (undvik citronpeppar om du vill dra ner på socker och använd istället vanlig svartpeppar)
Paprikapulver
Kryddning kyckling:
Salt och peppar
Curry
Gör så här:
1. Koka potatis tills den är genomkokt. Hacka grönsakerna och skär kycklingen (olika knivar och brädor) under tiden det kokar
2. Skär potatisarna i klyftor
3. Stek dem i lite olja och krydda
4. Lägg åt sidan och stek kycklingen tills den är genomstekt
5. Krydda och häll i grädde och mangochutney i kycklingen
6. Woka grönsakerna
7. Servera

(En ”vanlig” portion kyckling är ca. 150g. Detta var ca. 800g kyckling och räckte till 4-5 portioner. Tränar du mycket ökar proteinomsättningen och innebär att du har större behov av protein. Därför kan du anpassa portionen beroende på hur mycket du tränar. Ca. 1-1,8g/kg kroppsvikt/dag. Här (http://aktivtraning.se/halsosam-livsstil/test-hur-mycket-protein-behover-du) kan du räkna ut hur mycket protein just du behöver ;) ) ♥
0