richertsmat.blogg.se

Grönsakswok med grönkål och broccoli
Tips till alla som vill äta nyttigare är att lägga i broccoli eller grönkål i matlagningen. Broccoli kan sänka kolesterolvärdet hos individer och är även kalorisnålt. Både broccoli och grönkål är packat med viktiga antioxidanter och vitaminer. OBS! Ett vanligt ”misstag” är att koka broccolin. Det finns studier som visar att många av dess nyttiga näringsämnen går förlorat då. Stek eller ångkoka hellre!

Ingredienser 4port.

1/2 rödlök

1/2 gullök

200g färsk broccoli

100g färsk grönkål

1/2 röd paprika

100g färska champinjoner

1 näve böngroddar

1/2 burk majs

3dl blandade bönor

Krydda/smaksättning:

1dl sojasås

Lite svartpeppar

 

Gör så här:

Hacka lökarna och stek i lite vatten i en wokpanna på lite över medelvärme.

Tvätta samt skär broccolin och grönkålen i strimlor.

När löken mjuknat lite och fått färg lägger du i broccolin och grönkålen. Sänk eventuellt temperaturen något och rör runt kontinuerligt.

Skölj resterande grönsaker och skär paprika och champinjoner i mindre bitar. Lägg ner i wokpannan tillsammans med böngroddarna och majsen. 

Häll i sojasåsen och rör runt. Värm bönor vid sidan av eller i woken. Servera antingen varm eller kall.

Enkelt, gott och fullt av nyttigheter!♥

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress