Min lilla favorit - Lasagne. En såndär rätt som man kan laga och bjuda på när det är fest/storbjudning. Dessutom är den minst lika god när man värmer upp resterna dagen efter (om det blir några) och passar därför även bra som matlåda.
Ingredienser:
Olivolja (2msk)
Gullök (1st stor)
Havredryck (4,5dl) (ev. lite mer för ostsås uppepå lasagnen)
Hackad spenat (250g)
Skalade tomater på burk (400g)
Sojafärs (550g)
Lasagneplattor (12st)
Vegansk ost (150g)
Kryddor:
Salt, peppar, paprika, oregano
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader celsius (över- och undervärme).
Värm upp en stekpanna och sätt en kastrull på låg värme.
Fräs löken i lite olja i pannan.
Lägg samtidigt spenaten i kastrullen och rör ner mjölken.
Låt spenaten smälta och bilda en spenatröra med mjölken under tiden du håller koll på löken.

När löken är gyllene lägg i färsen i pannan.
Se till att röra då och då i spenaten.


Krydda efter smak.



0