richertsmat.blogg.se

Vegansk lasagne

Min lilla favorit - Lasagne. En såndär rätt som man kan laga och bjuda på när det är fest/storbjudning. Dessutom är den minst lika god när man värmer upp resterna dagen efter (om det blir några) och passar därför även bra som matlåda.


 

Ingredienser:

Olivolja (2msk)

Gullök (1st stor)

Havredryck (4,5dl) (ev. lite mer för ostsås uppepå lasagnen)

Hackad spenat (250g)

Skalade tomater på burk (400g)

Sojafärs (550g)

Lasagneplattor (12st)

Vegansk ost (150g)

 

Kryddor:

Salt, peppar, paprika, oregano

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader celsius (över- och undervärme).

Värm upp en stekpanna och sätt en kastrull på låg värme.

Fräs löken i lite olja i pannan.

Lägg samtidigt spenaten i kastrullen och rör ner mjölken.

Låt spenaten smälta och bilda en spenatröra med mjölken under tiden du håller koll på löken.

När löken är gyllene lägg i färsen i pannan.

Se till att röra då och då i spenaten.

 
Skär tomaterna i mindre bitar och då färsen är genomvarm och det inte längre finns isbildning, rör ner tomaterna i färsen.
 

Krydda efter smak.

Varva lager med färs, spenatröra och plattor.
Riv osten och strö över lasagnen (ev. värm upp osten och blanda med lite havredryck för att lasagnen ska bli saftig)
Ställ in lasagnen i mitten av ugnen i ca. 25min♥
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress