richertsmat.blogg.se

Köttbullar* med potatismos vegan style
Jag blir lätt uttråkad och det var så den här rätten blev till sent i förrgår kväll. Jag bestämde mig för att göra köttbullar* för första gången i mitt liv.
Ingredienser:

Potatismos:

600g potatis (jag använde kokpotatis!)

2dl mjölk (havre)

1 stor näve spenat

Köttbullar*:

Olja att steka i (alt. mjölkfritt smör)

650g färs (Anammas sojafärs)

3/4dl ströbröd

~1dl mjölk (havre)

1/2 stor lök (gullök)

Kryddor -

Havssalt

Svartpeppar

Franska örter

Lite paprikapulver och citronpeppar

Gör så här:

Potatismoset - 

Skär potatisen i mindre bitar och koka den i ca. 15min.

Låt svalna något, blanda med mjölken och mixa tillsammans med spenaten. Salta ev.

Färsen -

Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla i ca. 10min. Hacka löken i små bitar. Blanda den något tinade färsen med löken, ströbrödsblandningen samt kryddor.

Rulla försiktigt ganska små bollar och lägg på en tallrik. 

Hetta upp en stekpanna med olja och stek några av bollarna åt gången på medelvärme.

Servera moset med köttbullarna* och eget val av sylt och grönsaker!♥

*köttbullar på vegansk sojafärs, d.v.s. inget kött utan endast bullar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress